kritisisme anyar

dialog sing asale soko blog favoritku iki (tulisan nang ngisor iki luwih iso dinikmati nang kono): anggoro gunawan: ing basa jawa, tembung kriya (kata kerja) iku ora kaya basa inggris sing nduwèni wektu. tembung turu, mbok saiki, wingi, sesuk, utawa kapan waè tetep “turu.” beda karo sleep, slept, sleep. wong jawa mataraman sing akrab karoContinue reading “kritisisme anyar”

antareja

tik-tik-tik. ‘pernah menghitung air hujan?’ ‘aku belum edan.’ bunga mata sapi bergoyang dangdut bersama angin. ‘goyangannya salah. itu tango, bukan yang kuajarkan kemarin.’ aku mencoba marah kepada pohon setinggi lutut itu. ‘kemarin kau ajarkan apa? gambyong?’ tumbuhan itu menelan cuilan biskuitku yang terakhir. ‘bukan, kemarin aku mengajarimu bambangan.’ ‘hah, bambangan sama siapa? tari itu butuhContinue reading “antareja”